دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی یزد
برنامه استراتژیک

 

برنامه استراتژیک

مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد

رسالت:

مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بر آن است تا با انجام و پشتیبانی تحقیقات کاربردی در حوزه سلامت غذا در سطوح منطقه­­ای، ملی و بین المللی و ارج نهادن به انگیزه­ها، تلاش­ها و ایده­های نو و همکاری­های تخصصی، در جهت ارتقاء سطح سلامت جامعه و همچنین تولید و ارتقاء سطح دانش بشری در حوزه­های مرتبط اقدام نماید. این مرکز مصمم است تا از طریق بکارگیری پژوهشگران ورزیده و امکانات و تجهیزات تخصصی با تکیه بر خلاقیت و نوآوری با حرکت در جهت اسناد بالادستی نظام جمهوری اسلامی ایران و با تحقق بخشیدن به رسالت و اهداف خود بتواند خدمات ارزنده­ای را جهت توسعه سلامت پایدار جامعه و انجام تحقیقات مبتنی بر اخلاق ارائه نماید و به عنوان یک مجموعه پیشگام در عرصه تحقیقات سلامت غذا در کشور ایفای وظیفه کند.

چشم انداز:

این مرکز در نظر دارد تا با انجام رسالت خود طی 5 سال آینده به یک مرکز تحقیقات شاخص، کارامد و مؤثر در حوزه سلامت غذا در کشور تبدیل گردد و بستر مناسب جهت انجام پژوهش­های کاربردی و تقاضا محور و نیز نوآوری در حوزه سلامت و ایمنی غذا را تأمین نموده و مرکزی شاخص و مؤثر در سطوح منطقه­ای، ملی و بین المللی باشد.

مأموریت ها:

· طراحی و اجرای پروژه­های تحقیقاتی همسو با نیاز جامعه

· تولید علوم مرتبط با بهداشت و ایمنی غذا

· همسو نمودن پژوهش­ها با نیازهای واقعی جامعه و انجام تحقیقات تقاضا محور

· اطلاع رسانی و انتشار دستاورد­های علمی

· توانمندسازی و تربیت محققان جوان و کارشناسان

· آموزش جامعه و بازآموزی دست اندرکاران حوزه غذا

· پشتیبانی از مبتکران و نوآوران در انجام پژوهش­های کاربردی

· توسعه ارتباطات علمی و آموزشی با مراکز صنعتی

· توسعه ارتباطات بین المللی محققان مرکز با سایر مراکز و سازمان­های مرتبط در سراسر جهان

· استفاده از نتایج تحقیقات در عرصه­های اجرایی و عملی در کشور بر اساس اسناد بالادستی نظام جمهوری اسلامی ایران

اهداف:

· توسعه و بکارگیری دانش بشری در حوزه سلامت غذا

· انجام پژوهش­های اپیدمیولوژیک در جهت اصلاح نظام ارائه خدمات بهداشتی کشور به منظور جوابگویی به نیاز­های جامعه

· جمع آوری، تنظیم و طبقه بندی اسناد، مقالات و مدارک مربوطه و انتشار آنها

· تربیت نیروی انسانی پژوهشگر در حوزه سلامت و ایمنی غذا

· ترغیب، تشویق و بکارگیری پژوهشگران

· کوشش در جلب توجه و همکاری مراکز تحقیقاتی و اجرایی مرتبط در داخل کشور

· همکاری علمی با مراکز تحقیقاتی و آموزشی سایر کشورها و سازمان­های بین المللی با رعایت قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران

ارزش ها:

· احترام به شأن والای انسانی در تحقیقات مرتبط با سلامت آحاد جامعه

· رعایت عدالت و اخلاق در انجام فعالیت­های پژوهشی

· تأمین انتظارات ملی متناسب با نقشه جامع علمی کشور و برنامه چشم انداز کشور

· تشویق پژوهشگران داوطلب به منظور رشد خلاقیت­های فردی و اجتماعی

· حمایت از مالکیت معنوی پژوهشگران و رعایت حقوق آنها

· حفظ کرامت انسانی و حراست از منافع ملی

· تعهد در انجام کار و امانت داری در خصوص ایده­ها و پژوهش­های مطرح شده

· صیانت از منابع ملی در هزینه کرد اعتبارات پژوهشی

نقاط قوت:

· وجود مسئولین، پژوهشگران و نیروهای انسانی توانمند، با تجربه و علاقمند

· وجود حسن همکاری، روحیه کار جمعی و تعهد کاری و مسئولیت پذیری بین اعضاء مرکز

· داشتن مجوز تاسیس مرکز در شورای گسترش وزارت بهداشت

· داشتن چارت سازمانی و تشکیلات تفصیلی مصوب

· داشتن ردیف بودجه مستقل

· داشتن مجله علمی- پژوهشی به زبان انگلیسی

· توان برگزاری کارگاه­های تخصصی و دوره­های آموزشی

· پتانسیل ارتباط با پژوهشگران داخلی و خارجی

· داشتن آزمایشگاه تخصصی

· وجود توجه و حمایت مسئولین دانشگاه از فعالیت­های این مرکز

· توان ارائه خدمات مشاوره­ای به صنایع و گروه­های ذینفع

· دارا بودن ارتباط مناسب با سایر مراکز علمی مرتبط در کشور

نقاط ضعف:

· تعدد مسئولیت­ها و مشغله کاری برخی از اعضاء شورای پژوهشی مرکز

· عدم وجود تسهیلات مناسب برای اعضاء هیأت علمی جهت شرکت در کارگاه­های آموزشی خارج از کشور

· کافی نبودن فضای فیزیکی

· کمبود پرسنل و امکانات پشتیبانی

· پایین بودن انگیزه پژوهش به علت کم بودن بودجه طرح ها

· طولانی بودن روند تصویب طرح­های تحقیقاتی و پرداخت هزینه آن

· وجود موانع برای استفاده اعضاء هیات علمی از فرصت­های مطالعاتی

· کمبود تجربه کافی در ارتباط با صنعت و بازاریابی تحقیقات

فرصت ها:

· ارتباط با مسئولین وزارت متبوع و سازمان­های مرتبط

· سیاست­های حمایتی دولت و وزارتخانه در ارتباط با توسعه تحقیقات در زمینه سلامت غذا

· جذب نیروهای متخصص آماده همکاری با مرکز

· برگزاری همایش­های ملی و بین المللی

· استفاده از پژوهشگران خارج از دانشگاه جهت اجرای پژوهش

· برقراری ارتباط پژوهشی با سایر دانشگاه­ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور

· توسعه ارتباطات بین المللی با مراکز علمی در جهان

· جذب دانشجوی خارجی در دوره­های دکتری تخصصی پژوهشی و پسادکتری

· به کارگیری ظرفیت مراکز تحقیقاتی میزبان برنامه سرباز-پژوهشگر و پزشک-پژوهشگر

· به کارگیری ظرفیت مراکز تحقیقاتی میزبان برنامه جذب دانشجویان استعداد درخشان

تهدیدها:

· وجود موانع برای پرداخت­های مالی بر اساس لیاقت­ها و استعدادها

· عدم وجود اعتقاد و نگرش مناسب به پژوهش در برخی از دستگاه­ها

· پایین بودن حق الزحمه و هزینه طرح­های تحقیقاتی

· تعدد و موازی کاری مراکز تصمیم گیری در پژوهش

· وجود تحریم­های بین المللی و دسترسی مشکل به برخی مواد و تجهیزات

· نامشخص بودن برخی از نیازهای تحقیقاتی جامعه

· عدم همکاری و هماهنگی میان بخشی مناسب

· عدم شناخت و اطلاع برخی ذینفعان و سازمان­ها از خدمات مرکز به منظور ارجاع امور پژوهشی

· عدم اعتقاد جدی به انجام کارهای پژوهشی قبل از عملیات اجرایی در برخی از سازمان­ها

· مشارکت ندادن اغلب مراکز تحقیقاتی کشور در تصمیم گیری های اجرایی مرتبط

· محدودیت­های جذب نیروی انسانی

· تأخیر در تخصیص منابع مالی مصوب

· مشخص نبودن جایگاه تحقیق در برخی از ارکان و سازمان­های سیاستگذار

· فقدان هماهنگی و برنامه ریزی علمی در فعالیت­های تحقیقاتی و نبود سازماندهی و تشکیلات منسجم و قوی به منظور هماهنگی واحدهای مختلف تحقیقاتی

· نبود امکانات و اختیارات لازم برای تشویق کارکنان و تزریق روحیه و انگیزه از سوی مسئولان حوزه پژوهشی

استراتژی­ها و اهداف عینی:

v استراتژی شماره 1:

· معرفی و تقویت جایگاه مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا

v اهداف عینی:

· برقراری ارتباط با مراکز تحقیقات معتبر و تخصصی داخلی و منطقه­ای و بین المللی

· معرفی مرکز تحقیقات به گروه­ها و ارگان­های ذینفع

v استراتژی شماره 2:

· هدایت و نظام مند نمودن طرح­های تحقیقاتی مرکز

v اهداف عینی:

· ایجاد بانک اطلاعاتی

· ایجاد و تقویت کمیته­های تخصصی

v استراتژی شماره 3:

· تقویت منابع اطلاعاتی مرکز

v اهداف عینی:

· شناسایی منابع اطلاعاتی بر اساس نیاز مرکز

· توسعه و تقویت منابع اطلاعاتی مرکز بطور مستمر

· ایجاد و توسعه کتابخانه الکترونیک

v استراتژی شماره 4:

· ایجاد انگیزه در نیروهای انسانی

v اهداف عینی:

· شناسایی راهکارهای انگیزشی در نیروی انسانی

v استراتژی شماره 5:

· توسعه ارتباطات داخلی و بین المللی مرکز

v اهداف عینی:

· تشکیل زیرگروه در مرکز جهت شناسایی مراکز معتبر داخلی و بین‌المللی

· برقراری ارتباط با سایر مراکز مشابه در داخل و خارج از کشور

· انعقاد تفاهم نامه­های کاری دو جانبه با سایر مراکز ملی و بین المللی

v استراتژی شماره 6:

v استقرار نظام تخصیص منابع مبتنی بر اولویت­های مرکز

v اهداف عینی:

· تشکیل کمیته اولویت‌بندی تحقیقات در سطح مرکز

· تدوین نظام اولویت‌بندی سالانه تحقیقات در سطح مرکز

· ایجاد بانک جامع ثبت اطلاعات بهداشتی، طرح‌های تحقیقاتی، کتب و مجلات

v استراتژی شماره 7:

· جذب گرانت و کمک­های مالی از صنایع و نهادهای داخلی و خارجی

v اهداف عینی:

· شناسایی گرانت­های مرتبط با مرکز

· معرفی توانمندی­های مرکز به وزارتخانه­ها و صنایع مختلف داخلی و خارجی جهت اعطای کمک­های مالی

v استراتژی شماره 8:

· جلب دانشجویان رشته‌های مرتبط با سلامت و ایمنی غذا برای انجام پروژه­های تحقیقاتی در مرکز

v اهداف عینی:

· جذب پایان‌نامه در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا به طور سالانه

· انتشار حداقل یک مقاله داخلی یا خارجی به ازای هر پایان‌نامه تحقیقاتی

v استراتژی شماره 9:

· تقویت نظام ارائه نتایج تحقیقات

v اهداف عینی:

· تقویت مجله علمی مرکز

· توانمندسازی پژوهشگران مرکز به مهارت­های مقاله نویسی، روش تحقیق، آنالیز آماری و ...

v استراتژی شماره 10:

· تجهیز و توسعه فضای فیزیکی مرکز

v اهداف عینی:

· تعیین محلی مناسب برای مرکز با استفاده از امکانات دانشگاه

· جذب اعتبارات عمرانی لازم برای احداث ساختمان مستقل

v استراتژی شماره 11:

· تلاش برای جذب و بکارگیری نیروهای مجرب و متخصص به منظور انجام تحقیقات میدانی

v اهداف عینی:

· جذب نیروهای تمام وقت برای انجام فعالیت‌­های تحقیقاتی

· تسهیل فعالیت پژوهشگران مرکز

· تأمین امکانات رفاهی برای پژوهشگران

v استراتژی شماره 12:

· تعیین خط مشی و سیاستگذاری پژوهشی در خصوص برگزاری دوره­های کوتاه مدت

v اهداف عینی:

· تشکیل واحد برگزاری دوره­های کوتاه مدت و همایش‌های علمی

· طراحی برنامه و فرآیندهای اجرایی برگزاری دوره‌های آموزشی و سمینارها

تاریخ به روز رسانی:
1400/05/25
تعداد بازدید:
157
یزد، صفائیه، میدان عالم، بلوار شهدای گم نام، پردیس علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا
 
03538209144 Email: rcfhs.ssu@gmail.com
Powered by DorsaPortal