دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی یزد
زمینه فعالیت و حیطه های پژوهشی

یکی از مهم ترین زمینه های فعالیت مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تقویت، پیشبرد و حمایت از امر پژوهش در زمینه تولید و عرضه غذای سالم و همچنین کاربست دستاوردهای پژوهشی در جهت ارتقای سلامت سبد غذایی جامعه ایرانی است. از جمله برنامه های بلند مدت مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا این است که بتواند پیشقراول عرصۀ پژوهش های کاربردی در سطوح ملی و بین المللی باشد و طرح های تحقیقاتی تقاضا محور و هدفمند در حیطۀ سلامت و ایمنی غذا را طراحی و اجرا نماید. نشر مقالات علمی در مجلات معتبر و پایگاه های علمی بین المللی، جلب مشارکت و ارتباط با واحدهای تولیدی و صنایع غذایی کشور، تقویت مهارت های کارآفرینی در دانشجویان تحصیلات تکمیلی، توسعه آزمایشگاه های جامع تحقیقاتی، ترویج همگانی و انتقال آموزه های کاربردی به عموم جامعه، برگزاری مجامع تخصصی، و ... از دیگر زمینه های فعالیت مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا به شمار می روند.

با توجه به بند شش سند سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی توسط مقام معظم رهبری مبنی بر "تأمین امنیت غذایی و بهره ‌مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم"، اعضای مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد مصمم هستند تا به سهم خویش گامی عملی و موثر به منظور کاربست نتایج تحقیقات در مسیر ارتقای سلامت و امنیت غذایی پایدار در کشور بردارند. در همین راستا و بر اساس نیازسنجی ها، انجام پژوهش های کاربردی و مسئله محور برای حل مشکلات بهداشتی جاری کشور در اولویت های این مرکز تحقیقات قرار دارد تا به طور عملی تاثیرگذاری ملموسی بر افزایش ایمنی و سلامت غذای مصرفی ایرانیان حاصل شود.

شاخص ترین حیطه های پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد عبارتند از:


- سموم و آلاینده های شیمیایی در سبد غذایی خانوار ایرانی

- عوامل عفونی در سبد غذایی خانوار ایرانی

- ژنتیک مولکولی مخاطرات مواد غذایی

- انگل های بومی منتقله از غذا

- مقاومت آنتی بیوتیکی باکتریایی

- فناوری های نوین غذایی

- تجزیه دستگاهی و شیمی مواد غذایی

 


تاریخ به روز رسانی:
1400/06/28
تعداد بازدید:
402
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی آیت الله شهید صدوقی یزد است.
Powered by DorsaPortal