هیچ چیزی مانند ارتباط مستقیم با خود قرآن برای تبلیغ قرآن سودمند نیست
محمدحسین مهدی‌پور نفر اول رشته‌ی آیین سخنوری جشنواره هدهد اظهار داشت: به نظرم هیچ چیزی مانند ارتباط مستقیم با خود قرآن برای تبلیغ قرآن سودمند نیست. باید تلاش کنیم تا عموم مردم مستقیماً قرآن رو بشنوند و بخوانند. بعد از اون احساس نیاز به این قرآن هست که باید در واقع ضرورت نیاز به این کتاب آسمانی برای هرکس روشن بشه تا ارتباط درست و ماندگاری با قرآن داشته باشیم.

به گزارش مفدا یزد، مدتی است که نتایج نهایی بیست و پنجمین جشنواره قرآن و عترت علیهم‌السلام وزارت بهداشت اعلام شده است و خوشبختانه تعدادی از رتبه‌های برتر کشوری این دوره از مسابقات دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بوده‌اند. به‌همین مناسبت در این شماره از نشریه‌ی عرشیه به‌سراغ محمدحسین مهدی‌پور نفر اول رشته‌ی آیین سخنوری که از کارمندان دانشگاه هستند رفته‌ایم تا گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم. مشروح این گفت و گو را با هم می خوانیم؛

در ابتدا بفرمایید که کدام قسمت دانشگاه مشغول به کار هستید و اینکه چطور به رشته‌ی آیین سخنوری علاقه‌مند شدید؟

بنده کارشناس روابط عمومی هستم که در دانشکده پیراپزشکی ابرکوه و بیمارستان خاتم‌الانبیاء (ص) ابرکوه مشغول به خدمت هستم. کار مجری گری برای مراسم‌های گوناگون را از سال 1392 در دانشکده پیراپزشکی ابرکوه شروع کردم و بعد از مدتی هم در مراسم‌های استانی و شهرستانی به‌عنوان مجری و مجری‌کارشناس فعالیت داشتم. از جشنواره‌ی بیست و چهارم قرآن وزارت بهداشت متوجه شدم که رشته‌ی آیین سخنوری هم در بخش آوایی وجود داره و تلاش کردم تا وارد این مسابقات شده و خودم رو محک بزنم.

درباره‌ی تحصیلات خودتان بفرمائید.

الان دانشجوی دوره‌ی دکتری علوم ارتباطات هستم و مقاطع قبلی تحصیلی هم در همین رشته بودم.

رتبه‌هایی که در مسابقات قرآنی کسب کرده‌اید رو لطفا بیان کنید.

امسال که رتبه‌ی اول کشوری رو در آیین سخنوری کسب کردم و پارسال هم در همین رشته دوم کشوری شدم. پیش از این در مسابقات قرائت ترتیل و تحقیق در سطح استانی رتبه‌هایی رو کسب کرده بودم.

بیست و پنجمین جشنواره قرآن و عترت هدهد رو چطور دیدید؟

امسال با توجه به شرایطی که بیماری کرونا ایجاد کرد این دوره از مسابقات به‌طور مجازی برگزار شد که هرچند از لحاظ اجرای مسابقات مشکل خاصی نبود اما به نظرم در رابطه با اختتامیه‌ی این دوره از مسابقات و نحوه‌ی معرفی و اهدای لوح به برندگان جا داشت که خلاقانه‌تر برگزار می‌شد. امسال قرار بود اختتامیه در مشهد مقدس باشه و یکی از انگیزه‌های اصلی خیلی از شرکت‌کنندگان این بود که اختتامیه همراه باشه با زیارت حضرت امام رضا علیه‌السلام که متأسفانه این توفیق رو از دست دادیم. امیدوارم یک سفر زیارتی به مشهد مقدس هم بخشی از جوایز برگزیدگان باشه.

به ما بگویید چطور با قرآن مأنوس و به آن علاقه‌مند شدید؟

بنده الحمدلله در خانواده‌ای رشد کردم که پدرم اهل قرائت قرآن بودن و ما رو هم به این مسیر تشویق کردن که همین‌جا برای ایشون آرزوی سلامتی و عاقبت به‌خیری دارم. بعد از اون همین مسابقات قرآنی از نوجوانی برای ما انگیزه‌ای بود که با این کتاب الهی ارتباط داشته باشیم که امیدوارم خداوند توفیق بده تا حقیقتاً از معارف قرآن بهره‌مند بشیم.

انس با قرآن چه اثری در زندگی شخصی شما داشته است؟

بیش از هر چیز همین مختصر آشنایی که با قرآن به عنوان کتابی آسمانی و منبع اصلی برای هدایت و رشد بشر دارم برایم موجب خرسندی هست. آشنایی با معارف قرآنی آرامش زیادی به آدم میده. وقتی در این دنیای شلوغ و پرهیاهو که هدف خیلی‌ها شده کسب سود بیشتر با داشتن نگاه قرآنی باعث میشه که در روزمرگی‌ها غرق نشیم و از اهداف خلقت غافل نباشیم.

برای ترویج فعالیت‌های قرآنی چه پیشنهادی ارائه می‌دهید؟

به نظرم هیچ چیزی مانند ارتباط مستقیم با خود قرآن برای تبلیغ قرآن سودمند نیست. باید تلاش کنیم تا عموم مردم مستقیماً قرآن رو بشنوند و بخوانند. بعد از اون احساس نیاز به این قرآن هست که باید در واقع ضرورت نیاز به این کتاب آسمانی برای هرکس روشن بشه تا ارتباط درست و ماندگاری با قرآن داشته باشیم. در این زمینه تألیفات استاد صفائی حائری واقعاً بدیع و سودمند هستند.

به‌عنوان آخرین سؤال برای بالا بردن سطح کیفی جشنواره چه پیشنهادی دارید؟

اگر به این جشنواره به‌عنوان ابزاری برای ارتباط بیشترِ جامعه‌ی مرتبط با وزارت بهداشت و درمان با قرآن نگاه کنیم می‌بینیم که هنوز خیلی بیشتر باید به این جشنواره اهمیت داده بشه. به‌ویژه در رابطه با بخش‌های دانشجویی که باعث آشنایی جوانان با معارف اسلامی میشه. در سطح دانشگاه‌ها هم انتظار میره که رؤسای دانشگاه و معاونت‌های مربوطه اهتمام بیشتری داشته باشند. جا داره در رشته‌های گوناگون این مسابقات استعدادیابی بشه و بعد دوره‌های آموزشی مدون برگزار بشه. در این راستا باید به برگزیده‌های دانشگاهی هم توجه بشه افراد بیشتری انگیزه ورود به مسابقات داشته باشند.

در پایان دوست دارم تأکیدی هم داشته باشم بر جایگاه اهل‌بیت علیهم‌السلام در این جشنواره؛ به هر حال عنوان جشنواره قرآن و عترت علیهم‌السلام هست اما جنبه‌ی قرآنی اون برجسته‌تر شده که از دست‌اندرکاران خواهش دارم که بخش‌های مربوط به اهل‌بیت علیهم‌السلام گسترده‌تر بشه.

در پایان برای شما و همه‌ی اعضای بخش قرآن و عترت دانشگاه به‌ویژه سرکار خانم طباطبایی آرزوی سلامتی و سربلندی دارم.

منبع: نشریه دانشجویی عرشیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد

1399/11/14