اختراع کیت ارزیابی باروری مردان توسط پژوهشگران پژوهشکده علوم تولیدمثل یزد
پژوهشگران پژوهشکده علوم تولیدمثل یزد با هدف توسعه و تهیه کیت قابل حمل جهت تشخیص و ارزیابی وضعیت پراکسیداسیون لیپیدی نمونه اسپرم انسانی موفق به اختراع کیت ارزیابی باروری مردان شدند..

معاون پژوهشکده گفت: یکی از مهمترین دلایل ناباروری مردان اثرات ناشی از استرس اکسیداتیو می باشد . تخمکهای لقاح یافته با اسپرمهای دارای آسیب استرس اکسیداتیو بالا منجر به تضعیف و یا کاهش معنی دار در میزان لانه گزینی و در نتیجه شکست لقاح و تداوم ناباروری است بنابراین ارزیابی صحیح اسپرم سالم بر اساس میزان سلامت استرس اکسیداتیو نمونه اسپرم و مناسب بودن آن برای انجام لقاح با تخمک، میتواند بعنوان یکی از عوامل مهم موفقیت لقاح ازمایشگاهی به شمار آید .

دکتر علی محمد عبدلی در ادامه تصریح کرد: پژوهشگران پژوهشکده علوم تولیدمثل یزد با هدف توسعه و تهیه کیت قابل حمل جهت تشخیص و ارزیابی وضعیت پراکسیداسیون لیپیدی نمونه اسپرم انسانی موفق به اختراع کیت ارزیابی باروری مردان شدند و با تهیه و ثبت اختراع این کیت ارزیابی بارروی مردان، توانستند خدمت دیگری را در درمان ناباروری مردان ارائه نمایند .

دکتر عبدلی گفت: به گفته مخترعین، با استفاده از فناوری ارزیابی پراکسیداسیون لیپیدی و تکنیکهای اختصاصی دیگر، اسپرم با سطوح طبیعی و یا غیرطبیعی پراکسیداسیون قایل تشخیص خواهد بود و بطور کلی این اختراع می تواند در زمینه ارزیابی سلامت باروری مردان ، پزشکان را در تصمیم گیری بهتر و درمان مؤثرتر یاری نماید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کیت ارزیابی پراکسیداسیون لیپیدی اسپرماتوزوای انسانی هم اکنون در مراحل تجاری سازی قرار داشته و به زودی با تولید انبوه قابل عرضه در مراکز ناباروری خواهد بود .

1400/01/02