هفته جهانی سالمند گرامی باد

اهمیت  احترام به سالمندان

احترام به سالمندان از دیرباز در فرهنگ کشور ما ریشه دوانده است و در بسیاری از فرهنگها در سرتاسر جهان نقطه مشترک فرهنگی این است که با سالمندان با احترام رفتار گردد. متأسفانه ، این رفتار مهم در جامعه مدرن امروز به میزان زیادی فراموش شده است.

عصر جدید،  استفاده از  فناوری های دیجیتال  را سرلوحه ارتباطات انسانی قرار داده است.در بین برنامه های شلوغ زندگی خانوادگی و شغلی ، علاوه بر اینکه افراد از طریق فضای مجازی به عنوان اصلی ترین حالت ارتباط با یکدیگر استفاده می کنند  گاهی اخلاق  و احترام به سالمندان به نوعی به فراموشی سپرده شده است .

در این شرایط به جای اینکه با سالمندان با قدردانی و احترامی که شایسته آنها هستند رفتار شود ، اغلب درگیر زندگی شخصی خود هستیم و به سادگی سالمندان را به دست فراموشی سپرده ایم .

چرا باید با سالمندان با احترام برخورد نمود

این یک وظیفه و رفتار صحیح در خانواده و جامعه است که با سالمندان با حسن نیت ، عزت و احترام رفتار کنید.  متأسفانه ، بیشتر اوقات سالمندان در جامعه  احترامی که شایسته آنها است را دریافت نمی کنند. مشکل اصلی نسل جوان این است که کمک ها و خدمات ارزشمندی را که روزی سالمندان  به جامعه و خانواده ما داشتند فراموش نموده اند  .

گذران وقت با کیفیت با سالمندان و اهمیت احترام به سالمندان

اختصاص دادن وقت و توجه کافی به افرادس سالمند تاثیرات شگفتی بر سلامتی انها ایجاد می کند ، خصوصاً برای مبتلایان به آلزایمر.

همچنین گذراندن وقت با کیفیت در کنار هم می تواند به نفع همه اعضا خانواده باشد و خاطرات زیبایی  برای همه افراد خانواده خلق کند .

پدربزرگ و مادربزرگ های ما ، اهمیت رفتار مودبانه و مهربانانه با دیگران را به ما آموخته اند . نسل های قدیمی از اخلاقیات بالایی برخوردار بودند که همگی از آن پیروی می کردند ، از این رو برای ابراز قدردانی از این عزیزان کمترین کار رفتار محترمانه است .

سالمندان را با چه عنوانی صدا بزنیم

در برخی مواقع یک پرستار سالمند  ممکن است فرد سالمند را با  نام کوچک او صدا بزند . این کار شاید به دلیل آشنایی عمیق و  به معنای پیوند احساسی با سالمند است و باعث  کاهش ترس و اضطراب او می شود. در مورد  سالمندان مبتلا به زوال عقل که بیشتر در خاطرات گذشته خود سیر می کنند صدا زدن نام کوچک آنها باعث ایجاد احساس ارامش بیشتری می گردد.

با این حال ، برای بسیاری از سالمندان ، صدا زدن نام کوچک یک بی احترامی است ، به ویژه هنگامی که شخصی که با آنها صحبت می کند جوان باشد. بسیاری از سالمندان شاید نسبت به این موضوع اعتراضی نکنند اما با این موضوع کنار نمی آیند و ارتباط خود را با این فرد جوان کمتر خواهند نمود .

نکات مورد توجه پرستار سالمند در مورد اهمیت احترام به سالمندان

پرستار سالمند بودن می تواند یک مسئولیت سخت باشد ، زیرا این نقش می تواند از نظر روحی و جسمی  مشکلاتی را به همراه داشته باشد.

پذیرفتن این مسئولیت نیازمند داشتن ادب و صبرزیاد است زیرا از دست دادن استقلال یکی از دشوارترین  قسمت های زندگی یک سالمند است که با حضور یک پرستار سالمند این ناتوانی در او پررنگ تر می شود و قطعا بر احساسات او تاثیر گذار خواهد بود .

صبور بودن در شرایط دشوار می تواند برای پرستار سالمند طاقت فرسا باشد ، اما نشان دادن احترام به سالمندان همیشه بهترین انتخاب است. مهم است که پرستار سالمند به خاطر بسپرد که تحت هر شرایطی رفتار محترمانه و مودبانه با سالمندی که بدن و ذهن او در بدترین حالت ممکن در حال پیر شدن است بسیار مهم است .

1400/07/07

تاریخ بروزرسانی: 1401/02/31